HOED 1 (Huisartsen Onder Een Dak)

 

HOED-01

Wensen:
Verschillende huisartsenpraktijken gaan een nauwere samenwerking aan onder 1 dak. Ondersteunende functies zoals een fysiotherapeut, apotheek, psycholoog en diëtist zullen ook in deze HOED te vinden zijn.

Concept:
De eerste opzet laat zien dat deze HOED is ontworpen in jaren 30 stijl. Passend bij de directe omgeving van jaren 30 woningen en appartementengebouwen. Een dubbele entree zorgt voor een duidelijke geleding van het gebouw. In de middenzone van het gebouw wordt een apotheek gevestigd welke van beide kanten bereikbaar zal worden. Handig als er een nachtloket gerealiseerd gaat worden.

Op de verdieping zullen alle ondersteunende functies worden gerealiseerd welke gegroepeerd zullen worden rondom een centrale, gemeenschappelijk hal. Toegankelijk van deze verdieping gebeurt via een centrale trap in het midden van het gebouw.